2014. máj 06.

Apocalipsis 1.rész

írta: EnethSylwia
Apocalipsis 1.rész

Ödön kinyitotta az ajtót és bevezette a foglyokat. Az ajtót eltorlaszolták egy hatalmas fém tanári asztallal, így összekötözött kézzel nehézen lehetett bejut, ám végül mindenkinek sikerült. Az épület, mint egy erődítmény állt Miskolcz közepén. Ezt az erődítmény a Petrik Lajos Vegyipari Szakközép Iskola adta. Enéh és csapata itt húzták meg magukat, amíg a világ odakint összeomlott. Az iskola körbe volt bástyázva autókkal, BKV buszokkal, sőt még egy villamossal is. Az ajtók ablakok lezárva kukákkal, székekkel, padokkal, bármivel, ami csak akadályként szolgálhatott és nehezen törött el. A búvóhelyük az egyik alaksori gyakorlólaborban lett berendezve. Bejutni vezetés nélkül lehetetlen volt.

A világnak nagyjából egy hónapja lett vége. A tudósok az USA-ban kifejlesztettek egy szimbióta rovart, amely petéi csépfertőzéssel terjeszkednek, és az agyat támadják. A rovar hatására az ember mindent megesz, amit le tud nyelni. A falánk és agresszív fertőzöttek bárminek neki ugranak; kocsi gumi, zuhanyfüggöny, növények, állatok, emberek…

Egy hónappal ezelőtt az USA Oroszországot akarta támadni az X-Insect hadi fegyverrel, csakhogy egy terrorista szervezet és szétszórta a világban. Az országok vezetői hatalmas pénzeket fizettek az ellenszerért, ami elég hamar kiderült, hogy az állatkísérletek azért voltak sikeresek az ellenszerrel, mert a rovar hosszútávon nem bántja az állatot, ám emberre hatástalan. A Föld lakosságának 79%-a alig egy hét alatt megfertőződött, ugyanis a szimbiótának egy hét kell, hogy kifejlődjön és szörnnyé tegye az embert. Férj feleségnek, anya gyermekének adta át a bogarat, ami petéi a testnedvekben kelnek ki, a gyomorban a lárvák bontották le a bejutó anyagokat (ezzel életben tartva az alanyt), az imágók pedig az agyat támadták annak funkciói megváltoztatásával. Amíg az illető élt a rovar is.

Enéh elvette a csomagot Ödöntől, utasításba adta, a foglyok megkötözését és a szomszédos laborba átment. Bár az ajtó és a fal a két labor között üvegből volt nem lehetett átlátni, mert Enéh lefedte az ablakokat.

Az egyik asztalon egy fertőzött fiú feküdt. Kezei és lábai rögzítve voltak. Hogy ne adjon ki hangot gégemetszésen esett át. A srác olyan 19-20 éves lehetett, alig idősebb, mint Enéh.

Enéh félúton járt a 17. és 18. életéve között, ennek ellenére ő volt az erődítmény parancsnoka. Ödön 21 éves, hűséges srác volt, talán Enéh párja, de minden esetre engedelmes alárendeltje. A túlélés érdekében tűrte csupán a parancsolgatást és Enéh nem élt vissza hatalmával.

-Nem bízom senkiben, akinek nem látok a fejébe. -mondta Enéh mély és határozott hangon.
- Nincs nyoma fertőzésnek, a pupillájuk rendesen reagál és nem harapták meg őket.
-Nem érdekel! Itt én parancsolok!

A rémült foglyok csendben vártak. Fegyvertelenek, éhesek, fáradtak és gyengék voltak, amíg Enéh és Ödön jó kondiban, felkészülve és felfegyverkezve álltak előttük. Farkasszemet nézve az oldalukra erősített kések hadával nem tűnt jó politikának ellenállni, még akkor sem ha csak ketten voltak sokuk ellen.

-  Kik maguk? - kérdezte Enéh tömören és leült a számítógép elé.
- Tóth levente vagyok! –szólalt meg az egyetlen férfi. –Testnevelés szakos tanár, a hölgy szemben a feleségem Tóthné Szabó Emese földrajz-matematika szakos. A két barnahajú lány szemben Árvai Veronika és a jobboldali Anita testvérek, mellettem a srác Jurtás László, ők a diákjaink.
-Következő!
-Dobos Katinka vagyok. Fizika-kémia tanár –remegte. –A két fiú a tere végén a diákjaim. A pályaválasztási rendezvényre jöttünk, amikor kitört a pánik. Egy kis lakásban húztuk meg magunkat, nagyon szűkösen voltunk. Köszönjük hogy megmentettek és jó lenne, ha eleng…
-Elég! –kiáltotta Enéh. –A fiúk neve?
-Láng Csaba –mondta erősjellemet sugározva, majd várt amíg Enéh legépelte. –Dobos tanárnővel jöttünk.
-Horváth Gergő –mondta és szinte beleájult ebbe a hihetetlen hosszú névbe.
-Maga, Dobos mellett? Maga is tanár?
-Nem. Én Deák Rita vagyok, Gergő anyukája –mint fia, olyan nyámnyila és esetlen volt.
-Következő!
-Gulyás Csilla, kémia-biológia. Az a szőke lány Molnár Boglárka a diákom.
-Maga foglalkozásokat tart?
-Igen, varrás, kötés-horgolás ilyesmik.
-Ha odakint meg kell védeni a seggüket. itt bent sem veszem hasznukat. Csak több szájat kell etetni. Utolsó?
-Senyő Éva. biológiát tanítok –mondta olyan határozottan, hogy Enéh a szemébe nézett.
Eddig nem hazudtak –fordult Ödön felé. –Holnap ki kell dolgoznunk egy tervet védelemre, a portyáink hamarosan nem lesznek ilyen rövidek, a közeli boltok ki fognak ürülni, a lakásokat átnézni sok idő, jön a tél…
-Az Isten szerelmére, Enéh! Június van!
-Ödön, most június van! De hamar el fog múlni és már sokan vagyunk. A víz nem fog a csapból folyni, az áram és a gáz el fog fogyni egy idő után. idebent nem tudunk tüzet gyújtani. Szerezzünk benzint, kocsikat és álljunk tovább az egyenlítő felé!
-Holnap szavazunk!
-Úgy is én döntök. örülj, hogy egyáltalán beengedted őket. Ha hűek maradnak, ha nem meghalnak. Engedj el párat és főzzenek.

Azzal átment a másik laborba.

Szólj hozzá